tiistai 21. lokakuuta 2008

Elämää Trondheimissa

Heissan!

Elämä on alkanut asettua uomiinsa, eikä oikein mitään erityistä ole tässä tapahtunut hetkeen. Paitsi, että Maralle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto, ja tämän seurauksena joudun huomenna heräämään aikaisin ostamaan lippuja Nobel peace prize -konserttiin :D Konsertissa esiintyy mm Diana Ross ja sen juontaa Scarlett Johansson. Miesjuontajaa ei ole vielä päätetty, mutta uskoisin, että se on joku hyvä :)

Kielipääni alkaa olla aivan puhki ja sekaisin. Puhuisin Norjaa kovin mielelläni, mutta olen taantunut. En yhtäkkiä osaa mielestäni (enkä varmaan osakaan) yhtään mitään. Tänään kaverini kysyivät, että koska alan puhua heidän kanssaan norjaa. Vastasin, että ensi viikolla. Mutta voisin ehkä aloittaa jo torstaina. Lisäksi sekoitan kieliä aika antaumuksella. Yhtenä päivänä puhuin samassa lauseessa englantia, suomea ja norjaa (kai kielet kirjoitetaan pienellä?). Kuulijat katsoivat ihmeissään. Aivan kuten eilenkin; Indonesialainen kaverini katsoi silmät pyöreinä, kun rupesin kääntämään hänelle norjankielistä tekstiä suomeksi. " Ai niin, et sä ymmärrä suomeakaan. " :D Nyt ymmärrän miksi esim pakolaiset opettelevat melko pian kohdemaan kieltä edes auttavasti ja käyttävät sitä. Eihän tällaista kielten sekamelskaa kestä erkkikään (erkki kirjoitetaan isolla E -kirjaimella).

Aloitin kyllä bokmålin kieliopinnot viime viikolla. Opiskelen nyt ensimmäisen tason asioita. Eli miten vaihdetaan rahaa, käydään kaupassa, tervehditään (niin oli puhe siitä taantumisesta... ). Lausuminen on ongelma, mutta onneksi on "en nordmann" kämppiksenä, niin voin aina kysyä ohjeita.

Tänään oli aivan ihana päivä. Aamulla sai nukkua myöhään ja herättyäni pistin äkkiä vaatteet päälle ja kipaisin yläkertaan aamupalalle. Kaveri muutti tuolta toisesta opiskelijakylästä tähän samaan rappuun ja päätettiin tänään, että tiistaisin on kollektiiviaamupala jomman kumman juona. Seuraavaksi ohjelmassa oli harkkatyöntekoa, joka meni suunnilleen niin, että yksi teki muokkauksia ja loput jutteli niitä näitä. Sitten mentiikin porukalla lounaalle. Alkuun näytti siltä, ettei nämä harrasta täällä kollektiivilounaita. Mutta väärässä olin. Isolla porukalla keräännytään yhteen koulun kahviloista, jokainen kaivaa oman matpakkensa ja kuumajuomamukin esiin. Sitten käydään täyttämässä kuumajuomamuki ja otetaan matpakkesta omat teet tai pikakahvit esille. Sitten lounastetaan. Leipää, jogurttia, ruskeaa juustoa, karbonareja (jauhelihapihvejä. Syövät niitä leivän päällä) ja omenoita. Tänään oli aivan uskomaton näky, kun yhdellä tytöllä oli salaattia eväänä.

Iltapäivällä menin sitten salille. Ja sielläkin oli jotenkin mukavaa. Tein sisäsoudussa oman enkan 3000 matkalla. JEE! Ja sitten lopuksi tietysti saunaan. Sain istua pitkään siellä itsekseni, mutta sitten sinne tuli nainen joka ei tuntunut pitävän siitä, että vedenheittotahtini oli kauha sankoon, vesi kiukaalle, kauha sankoon, vesi kiukaalle...

Nyt täytyy palata takaisin koulutöiden pariin. Siis kyllä täällä muutakin puuhataan kuin lööbaillaan :)

Ai niin ja kahden viikon päästä lähdetään lomalle Lofooteille. Luvassa on siis hauska 3 tytön retki pohjoiseen.

Ha det!

Annamaija

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uuu la laa!

Sä se vaan porskutat eteenpäin :) hienoa! toivottavasti teille tulee kiva reissu.

Me mennään pe kartingeeraan.. JEEE! \o/
Saat sitten hienoja kuveja nähtäväks.. (siis jos joku muistaa ottaa DIGI-kameran)

-M

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kielten nimet kirjoitetaan tosiaan pienellä ja tässä tapauksessa ehkä kuitenkin kirjoittaisin erkinkin pienellä, kun tuossa kyseisessä ilmauksessa erkki toimii vähän samanlaisena substantiivina kuin uunokin.

Annamaija kirjoitti...

Mertsa! Paree ottaa se gamera mukaan :) Mä oletan saavani jotain dataa käsiini, että voin fiilistellä, vaikka en paikalle pääsekään. Ja kyl mä voin kattella skannattuja filmikamerakuviakin :P

Sanna kirjoitti...

Hej.

Mul on vähä samaa ongelmaa just nyt ton kielen kans. Saksaa ei mahdu enää päähän. Ku mul ei nyt oo konetta, ni illat vaan katon telkkuu ja luen lehtii ja ei vaan jaksa tätä saksaa enää.. Eilen oli ihan järkky kielipäivä. Kaikki sanat ihan hukassa.. Mut jos se paranis tästä. :) Ja sul kans!