torstai 10. heinäkuuta 2008

Tahtoisitko saarihyppelylle, yritys 2.

No niin, nyt on polkupyärä vihdoin varattu ja viikonloppuna menen kuin menenkin saarihyppelylle. Ihan huvikseen voitte käydä katsomassa mitä yr.no lupaa sääksi...itkettää jo valmiiksi (http://www.yr.no/sted/Norge/Møre_og_Romsdal/Molde/Molde/langtidsvarsel.html). Onneksi omistan sadeasun ja äitikin toi gummisaappaat.

Joka tapauksessa, lauantaina lähden ajamaan Moldesta länteen ja menen rannikolle paikkaan nimeltä Mordalsvågen (noin 10 kilometriä), josta on lautalla ylitys Solholmeniin. Solholmenista lähtee varsinainen pyöräilyosuus. Solholmenista pyöräilen saaren toiseen päähän Midsunin kuntaan, jossa ajattelin pitää hieman taukoa. Midsunin jälkeen on sillan ylitys seuraavaan saareen, jonka läntisessä päässä sijaitsee Dryna. Drynasta olisi lauttayhteys mm Onan saarelle, jossa sijaitsee yksi Norjan läntisimmistä majakoista, mutta minä käännyn Drynasta takaisin. Paluureittini kulkee eri puolelta saarta kuin menoreitti, joten pääsen näkemään koko saaren. Tarkoituksena on olla takaisin kotona noin kymmenen aikaan illalla. Sunnuntaina suuntaan kulkuni Gossan saarelle Aukraan. Suunta on sama kuin lauantaina, mutta nousen Mordalsvågenista hieman pohjoiseen, ennen kuin ylitän meritien saarelle lautalla. Koko Gossan saaren ympäriajo, on noin 35 kilometriä, mutta luulen, että aivan koko saarta ei pysty kiertämään, jotta ehtii hieman katsella ympärilleenkin. Illalla palaan Mester Kebabin kautta kotiin [pyörä pitää palauttaa sinne :) ] ja toivon, että maanantaina pääsen kävellen töihin... Yhteensä viikonlopulle tulee noin 110 kilometriä poljettavaa ja koko ajan tie kulkee aivan rannikolla ja satulasta on näkymä vuonoon tai merelle. Korkein paikka reitillä taitaa olla Solholmenissa, jossa tie nousee noin 50 metrin korkeuteen meren pinnasta.

Gummisaappaille saattaa olla käyttöä ensi viikolla muutenkin, sillä kaupungissa on ensi viikolla Molde Jazz- festarit. Maanantaista lauantaihin kaikenlaista tapahtumaa pitkin kaupunkia. Ostin liput Kentin (ja parin muun) konserttiin perjantaille ja luulen, että viihdyn kaupungilla aika hyvin muinakin iltoina. Tänään viihdytään kaupungilla työkaverin läksiäisissä. Toinen yrityksen ruotsalaisista vahvistuksista muuttaa takaisin Ruotsiin, joten menemme ”juhlistamaan” asiaa rantaravintola Løktaan. Pukeutuminen saattaa muodostua ongelmaksi, sillä tällä viikolla on tuullut aika paljon, vaikka aurinko onkin paistanut aika mukavasti.

Tämä viikko on työn puolesta ollut aika vauhdikas ja täytyy sanoa, että jos tätä vauhtia jatkuu, niin tämä saattaa päättyä vielä katastrofiin...mutta lohkosuunnitelmani edistyy hyvää vauhtia :) Ja kuten mottoni aika ajoin kuuluu...huonotkin ideat on ideoita :D Alkukesästä kun pelkäsin, että AHAA-elämykset tuli kaikki yhden viikon aikana...Ei se ihan niin mennyt. Ainakin kerran tunnissa välähtää lamppu pään päällä vieläkin.

Tänään onkin ensimmäinen tilipäivä ja pääsee kokeilemaan ensimmäisen kerran norjalaista pankkikorttia. JEI!

Ha det bra!

-Annamaija-

P.S. Juuri saamani tiedon mukaan saan kahden viikon sisaan uuden hydrauli-insinoori -huonekaverin. JEE!

2 kommenttia:

Annamaija kirjoitti...

JEI! Saatiedotus nayttaa hieman muuttuneen..Huomiseksi se varmaan ehtii viela vaihtua vahan lisaa.. Kunhan ei sada, muulla ei niin valia. Kevyt tuuli olisi myos mukavampi kuin hirvea myrsky :D Eilen sain kuulla olleeni onnekas saiden suhteen tana kesana. Koskahan onni kaantyy..

Anonyymi kirjoitti...

AM, sä oot aina NIIN reipas! Toiv pyöräreissu meni hyvin! =)