lauantai 19. heinäkuuta 2008

Kalapullia ja Jazzia

Viime viikolla oli tosiaan nuo Jazz-festarit. Kauhiasti olis ollut kaikkea ohjelmaa, mutta jännä juttu, että ihmisen pitää käydä töissä noin klo kahdeksan ja neljän välillä. Tämä siis rajasi aika lailla kaikki päiväsaikaan olleet häppeningit pois kuin myöskin kaiken kymmenen jälkeen...Ja olikos niitä muita? Noh, keskiviikkona soitti Patty Smith Romsdalsmuseetin alueella ja lähellä kun asun niin kuuntelin konsertin kotoa. Torstaina oli Mary J. Blige samassa paikassa ja kuuntelin senkin konsertin kotoa. (Liput noihin konsertteihin maksoi nelisensataa kruunua...melko kallista..). Perjantaina oli Kent Romsdalsmuseetissa ja sinne minä sitten jo olin ostanut lipunkin. Olipahan ihan hyvä keikka. Vaikka täytyy sanoa, että enemmän sain kiksejä Kenttiä ennen soittaneesta Beady Bellestä. Ne oli enemmän läsnä. Kent kävi suorittamassa keikan ja kertoi kaksi vitsiä..Ehkä se on niiden tyyli. Väkeä oli kuitenkin kuin pipoa, ainakin jos ottaa huomioon miten pienestä alueesta on kyse.

Viime viikolla kävin myöskin valmistamassa kalapullia työkaverin luona. Beaten mies oli käynyt kalassa ja sanut 4,5 kiloa kalaa, jonka nimi on vielä hieman hämärän peitossa...En nimittäin millään muista sitä. Turskaa se ei kuitenkaan ollut. Joka tapauksessa. Teimme koko kalamäärästä taikinaa, josta sitten pyörittelimme kalapullia (fiskeboller) ja kalapihvejä fiskekakor). Fiskekakoreissa pitäisi itseasiassa olla hieman robustimbi taikina kuin kalabullissa, mutta teimme kaiken samassa hienosta massasta. Ja voi taivas miten hyviä ne olikaan!!! Läpäisin siis fiskeboller -kokeeen ja sain kotiinviemisiksi sekä kalapullia että -pihvejä ja vielä palan tuoretta kalaakin. Ja mikä parasta: Sain ohjeen kalapulliin ja sekapulliin (blandaboller). Syksyn Suomi-lomalla teenkin niitä sitten äiteen kanssa :)

Syksyn Suomi-lomasta tulikin mieleeni..Tiesittekö, että aina ei kannata tehdä asioita ajoissa? Varasin kesän alussa lentolipun Suomi-lomaa varten ja tarkoitushan on sitten palata Korkin excu-bussissa takaisin Trondheimiin. No laskeskelin siinä aikani kuluksi, että minä viikonloppuna Badekarpadlingen on, koska se luonnollisesti jossain määrin vaikuttaa siihen, koska minun kannattaa Suomeen tulla. Ei esim olisi ollut järkeä varata lippuja vasta sen jälkeiselle ajalle...Noh, suuressa viisaudessani päädyin lopputulokseen: Lähdemme matkaan 10.9. Tampereelta ja tapahtuma Trondheimissa on 13.9. No hyvä. Varaan siis lentoliput Suomeen viikkoa aikaisemmaksi..Mahtavaa! No enkös sitten tänään ihan vaan tarkistanut että olinhan laskenut viikon oikein...no enpä ollut! Vaan bileet onkin vasta viikkoa myöhemmin. Noh. Vietän sitten Suomessa kaksi viikkoa :) Saatan rempata äiteen keittiötä, että ylipäätään päästään tekemään niitä kalabullia siellä.. :)

Ja kyllä, nyt joku sanoo: Voihan niitä siirtää....No kun ei ees voi. Enhän mä mihinkään lentojen siirtoon varautunut ja ottanut esim peruutusturvaa. Eipä siinä mitään. Ehkä mun vaihtovuosi ei kaadu tuohon pikkuseikkaan.

Ja tänään sitten töissä. Voi Karvinen sentään...enpä olisi uskonut, että joudun näin pian vastakkain termiksen laskujen kanssa. Ohjeet pomolta: Jos sä mitenkään osaisit laskea näitä vähän, kun mulla ei oo mitään käryä. A, no, huhuu! Ei oo nimittäin minullakaan... :D No, yritetään :) Yrittämällä mä siitä tentistäkin pääsin läpi. Vai olisikohan se sittenkin ollut arvalla ja armosta. Oliskohan niistä tärppikuvaajista mitään iloa nyt... ÄITI! Laita termiksen pruju postiin!

Että tällaista tällä kertaa :) Viikonloppuna menen käymään Oslossa. Matkan hyötysuhde on huikea. 20 tuntia bussissa ja 16 tuntia kaupungissa. Mutta 250 euron sijaan matkat maksaa vain 100 euroa. Säästöä säästöä. Ja saa matkustaa yöllä, ei mene hyvää turistiaikaa hukkaan.

Kuulumisiin!

Har det bra!

Annamaija

Ei kommentteja: