torstai 26. kesäkuuta 2008

Heipparallaa!

Nyt tulee nopeat kuulumiset viimeiseltä viikolta. Tällä viikolla on pitkä viikonloppu, koska äiti on kylässä, joten huomenna on vapaata!! JEE!

Kävin kuin kävinkin lauantaina Kristiansundissa ja täytyy sanoa, että vaikka ehdin vähän kiertää vanhaa kaupunkia ja uuttakin keskustaa, niin paljon jäi vielä näkemättä. Suurimmaksi osaksi syynä oli se, että hetkittäin siellä satoi ja tuuli niin paljon, että ulos ei ollut mitään järkeä mennä. Matka Kristiansundiin oli aika huima. Tie puikkelehti vuorien välissä laaksossa ja matkalle mahtui myös yksi huima silta ja vuonon alitus. Nyt olen siis tehnyt ensimmäisen vuonon alitukseni ja aika huimaahan se oli. Tunnelilla oli matkaa 5 kilometriä ja parhaimmillaan se meni 130 metriä merenpinnan alapuolella. Molemmissa päissä tunnelia oli ylösnouseville kaksi kaistaa, jotta nopeammat kulkuneuvot saattoivat ohittaa hitaampia. Aika huimaa.

Sunnuntaina patikoin (sanan varsinaisessa merkityksessä) Vardenin näköalapisteeseen täällä Moldessa. Keli oli aivan mahtava. Aurinko paistoi ja oli sopivan lämmintä, ettei läkähtynyt könytessään mäkeä ylös. Varden on tosiaan noin 400 metriä merenpinnan yläpuolella, joten ylämäkeä kertyi ihan kivasti. Toisaalta, myöskin alamäkeä kertyi saman verran. Ja pakko sanoa, kun mennään tarpeeksi paljon ylös ja alas, niin se alaspäin tuleminen on itseasiassa rankempaa. Jalat oli ihan geeliä, kun pääsin kaupungin alueelle takaisin. Ylös kiipesin kunnon patikointireittiä, missä oli kivikkoja, mutaa, juuria ja kunnon seikkailumeininkiä. Alas tulin sitten sellaista ulkoilureittiä missä oli leveä polku ja aika vähän mitään esteitä. Alas tullessa reitin varrella oli paikallisen metsähallituksen opetuspolku, jossa kerrottiin mitä kaikkea metsistä löytyy, mihin metsiä käytetään ja kuinka niitä voi suojella.

Viikko onkin sitten mennyt haipakkaa töissä pitkien päivien parissa ja nukkuessa. Nyt on sitten aika lähteä viettämään viikonloppua.

Kerron ensi viikolla lisää tämän viikon havainnoista! Luvassa ainakin tietoisku Molden ja Kristiansundin historiasta :)

Hauskaa viikonloppua!

Annamaija

Ei kommentteja: