torstai 12. kesäkuuta 2008

Tahtoisitko saarihyppelylle?

Heipparallaa!

Norjalaiset on jännittävä kansa, koska he itseasiassa oikeasti tykkäävät luonnostaan kaikkine hyvineen. Tällainen tasaisesta ja melko vähätuulisesta maasta kotoisin oleva ihminen ihmettelee, miten paikalliset jaksavat näitä mäkiä päivästä toiseen ja miten tähän tuuleen koskaan tottuu? Paikalliset taas ajattelee asian näin: kun on iso mäki, jonka rinteelle rakennetaan taloja, jokaiselle tulee näköalat vuonoon ja sen vastarannalle (paikalliset muuten pitävät melko paljon siitä näkymästä). Tuuli taas tuntuu olevan ihmisten ystävä täällä siksi, että sen perusteella voi kertoa sataako tänään vai ei. Itse en omissa paikallismeteorologian opinnoissani ole päässyt lukemaan edes yhtään säätiedostusta vielä, eli en tiedä kuivaan päivään vaadittavan tuulen suuntaa, mutta tein oman havainnon, jonka voisikin kirjoittaa algoritmiksi OHJ-1100 Ohjelmointi 1 -kurssin kunniaksi.

JOS taivaalla pilviä NIIN
avaa sateenvarjo
MUUTEN
Nauti auringosta .

Ostin toissapäivänä itselleni vedenpitävän ulkoiluasun, joten nyt saan rauhassa tulla silloin töihin kun huvittaa, eikä tarvitse odotella vesisateen loppumista. Sinänsä ihan kätevää ostaa moinen puku vasta nyt. Olisi sille voinut olla Suomessakin käyttöä :)

Juhannukseksi kehitin itselleni aivan mahtavaa puuhaa. Lähden saarihyppelylle! Tässä lähistöllähän on siis aivan uskomaton määrä saaria ja niitä yhdistää joko lauttareitti tai tie. Turisti-infosta saa vuokrata pyörän (100 kr/pv, noin 14 euroa) ja sillä voi sitten kurvailla tuolla saarilla. Ilmeisesti siihen saa kulumaan vaikka koko viikonlopun jos haluaa, mutta luulen, että yritän selvitä illaksi kotiin. Täytyy yrittää kysyä, haluaisiko joku työkavereista lähteä mukaan. Muutenkin täällä järjestetään paljon ohjattuja kierroksia, joiden varrella näkee kaikkea mitä alueella on tarjottavanaan. Moldesta mm. pääsee retkelle, jolla näkee käytännössä koko Geiranger-vuonon kaikkine upeine kohteineen (mm. Trollstigenin kiemuratien) ja pääsee vielä matkustamaan Hurtigruten –rannikkolaivalla. Tuolle retkelle ainakin tahdon kesän aikana mennä.

Huomenna onkin näköjään perjantai 13. päivä. Mahtavaa. Varasin nimittäin firman Minin huomenna tunniksi, että pääsen hoitamaan asioita kaupungin toiselle puolelle. Toivottavasti en saa kovin pahoja lommoja aikaiseksi.

Ha det!
T:Annamaija

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mut mitäs jos on yö, sit sun koodis ei toimi! ha

näin rattoisaa juhannusta minä vietän

Annamaija kirjoitti...

Fuksi...Nain kesalla on tosi valoisaa jopa yolla...Kyllahan sun nyt se pitaisi tietaa :) Tama koodi toimii siis vain keskella kesaa :D

Toivottavasti kaikilla oli hauska juhannus. Mulla nimittain ainakin oli. Kavin kristiansundissa ja "kavelin" Vardeniin (400 m merenpinnan ylapuolella) vaellusreittia. Jalat on rikki :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs tuli ohjelmoinnista muuten? Mulle ropsahti 4! Olen aikas tyytyväinen. :) Ei tartte ensi vuonna hikoilla.

Annamaija kirjoitti...

Ohjelmoinnistahan tuli tolppa!! :) Ei tarvi syksylla miettia, etta miten selviaisi uusintatenttiin, eti tarvi hikoilla ensi syksyna ja ennen kaikkea...valmistuminen on taas yhden kurssin lahempana toteutumista :) Arvosana nyt olis voinut olla parempikin, mutta elama on :D