maanantai 9. kesäkuuta 2008

Viikko takana

Heipa hei! Hyvaa iltaa!

Norja naytti eilen kyntensa. Ensin paloin, kun istuin puun alla varjossa ja luin kirjaa. Nilkasta paloi pieni plantti ja sen lisaksi paloi TOINEN kasivarsi. Katevaa… olisivat vaikka palaneet molemmat kerralla. Sitten kun paasin kotio ja aloin suunnitella lenkille lahtoa, alkoi kaatosade. JEE! En siis mennyt lenkille. Sen sijaan kavin katsomassa Sinkkuelaman…tekstityksella, puhuttu englanniksi. Luksusta. Muutenkin taalla on aika mukava valilla katsoa telkkua kun mainokset on samat kuin Suomessa ja ohjelmatkin on samat kuin Suomessa. Ruotsin TV4:sta voi katsoa ruotsinkielista ohjelmaa, josta saattaa ymmartaakin jotain. Norjan kieli on edelleen aivan taytta hepreaa. Tanaan ymmarsin ensimmaisen kerran ruokapoytakeskustelusta jotain ja se johtui siita, etta toisen jutun olin kuullut aiemmin englanniksi ja arvasin mista on kyse ja toinen juttu kerrottiin puoliksi englanniksi :D. Eli viela ei taitu norski, mutta uumoilivat, etta elokuussa taittuu.

Nyt on siis viikko takana norjalaista elamaa ja aina valilla iskee koti-ikava. Koti-ikavaan loytyy onneksi helpostusta lahelta ja nopeasti. Nordean Minibankilla saa palvelua Suomeksi, ihan kuittia myoden ja siita voikin sitten kavella lahikauppaan ja ostaa Turkkareita tai Pandan lakua. NAM! Fazeria taalta ei kylla saa edes isommista kaupoista, mutta eipa sita tarvii kun on turkin pippureita nenan edessa.

Asunto on alkanut nayttaa huonot puolensa. Taalla on ihmisilla tapana aloittaa paivasta riippumatta armoton biletys yhdeksan jalkeen ja lopettaa joskus ja jouluna…Eli kun haluaisi nukkumaan kympilta tai vaikka yhdeltatoista niin pitaisi ensin kayda koputtamassa jokaisen kampan ovelle, etta NYT HILJAA PRKL! Suomi-Pirkka on opettanut perkeleen naille. Tietavat, etta se on voimakas sana. Onneksi toista sain mukaani tanaan korvatulpat, jos vaikka yot sujuisi mukavammin tasta eteenpain.

Joko ma muistin kertoa, etta taa kaupunki on aivan uskomattoman kaunis! Ja makinen. Kavelin toimiston pomon luo perjantaina grillipartyihin ja taisin kiskaista ainakin kaksi Lukonmakea ylos. Sehan meni siis ihan liikunnasta! Juhannuksena ajattelin ”kipaista” nakoalatasanteelle ihailemaan maisemia. Se on tuolla kaupungin takana 400 metrin korkeudessa. En tiia siita kipaisemisesta, mutta sinne kuulemma menee joku kavelyreitti.

Yksi juttu, mika on pistanyt taalla silmaan, on autoilijat. Jokaikinen auto pysahtyy suojatien eteen, jos siita on joku menossa yli. Mahan kuolen Suomessa ensimmaiseen risteykseen (siis siihen suojatielle, mika pitaa ylittaa lentokentalla kun haluaa bussipysakille), kun tulen takaisin. Ja viime viikolla selvisi myos, etta miksi taalla on kaikki niin kallista. Katselin kun tayttivat vuonolauttaa ja taytyy sanoa, etta jos taalla on kaiken tavaran liikuttaminen niin vaikeaa, niin huh huh. Siina venkslattiin bussia ja rekkaa ja toista rekkaa, etta saatiin viela yksi taysperavaunu kyytiin. Siella ne sitten oli kuin sillit suolassa ja matkasivat kohti jotain toista kaupunnia/kylaa.

Nyt ma lahden ostamaaan Umbrella-ella-ella-ellaa...koska muuten en paase huomenna toihin. Taalla alkoi sadekausi nyt nimittain. Sadetakkikaan ei tietty olis huono.

Ai hitto. Nyt vasta tajusin, että loin ääkkösille pikanamiskan tänään. Noh, ensi kerralla niitä lisää.

Ha det!
T:Annamaija

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Oleilusi Norjassa kuullostaa mielenkiintoiselta. Itse tykkään maasta tosi paljon, vaikken olekaan käynyt kuin Oslossa ja Alesundissa.

Ajattelin lueskella blogiasi säännöllisesti. Ihan kuin olisi itekin vaihdossa (Porissa töissä jouluun asti).

Syö paljon kalapullia.

-Linda-

Annamaija kirjoitti...

Kalapullia olenkin monena paivana pyoritellyt kasissani kaupassa ja miettinyt, etta mita niilla tehdaan. Nayttavat..hmm...epamiellyttavilta, mutta niin nayttaa lipeakalakin ja herkkuahan se on :) Myos fiskepudding on ilmeisesti aika suosittu ruoka taalla.