maanantai 22. syyskuuta 2008

Vuodenaikojen taisto

Täällä on ollut kyllä jännä sää muutaman päivän ajan. Perjantaina iltapäivällä oli lämmin ja aurinko paistoi. Illalla satoi, kaatamalla. Mutta oli melko lämmin. Lauantaiaamuna oli jäätävän kylmä, mutta kuivaa. Loppupäivän oli melko lämmintä ja jopa aurinkoista. Yöllä kaupungissa oli koleaa, joka tosin saattoi johtua siitä, että päälläni oli juhlakamppeet ja odottelin hetken bussia.
Sunnuntaina oli sitten aivan uskomattoman upea keli. Aurinko paistoi, oli lämmintä ja pilviä oli taivaalla ihan vain näön vuoksi. No mitenkäs sitten tänä aamuna? Tihkua, koleaa, märkää, harmaata. Onko syksy aina näin poukkoileva vai onko mulla vaan enemmän kapasiteettia havainnoida ympäristöä? Täällä siis kesän rippeet taistelee vielä syksyn kanssa, mutta puiden puna-kelta -värityksestä päätellen se taisto on jo hävitty ja kohta on talvi.

Suunnittelemme kavereiden kanssa matkaa Lofooteille. Saas nähdä saammeko aikaiseksi mitään ennen ensi kesää. Sinne olisi kuitenkin kiva mennä ennen kuin lämpötila laskee alle nollan. Näkisi kauniin luonnon ja syksyn. Lokakuussa olisi tarkoitus matkustaa. Ehkä siinä puolen välin paikkeilla.

Nyt täytyy jatkaa koulutöiden parissa. Kiirettä tämä elämä meinaa täällä pitää, mutta hyvähän se vain on :)

Ha det!

Annamaija

3 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Jep, siellä näköjään säätä kanssa pidellyt. Ehkä siellä kuitenkin sentään osataan lämmittää taloja toisin kuin täällä? Nyt on nimittäin yöllä jo aika viileetä ja jopa makuupussin kanssa on hieman koleaa..

Kiva että Suomessa meni hyvin vaikka laukut jäiki matkalle.. :)

Nastaa jatkoo, blogeillaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan hehkuttaakseni, Suomessa on ollut aivan ihana syksy, kuulaita lämpimiä päiviä, ei pilvenhattaraa taivaalla, semi-hyvä ruska ja vettä ei ole satanut moneen viikkoon. Pihlajan oksat taipuu lähes maahan asti, sillä niissä on niiiiin paljon hehkuvan punaisia marjoja.
Ihmisiä on näkynyt lenkkeilemässä t-paidoissa ja jopa shortseissa, eli huomattavasti kevyemmissä vaatteissa kuin suomen kesässä!

Annamaija kirjoitti...

Ainotin: Kuulinkin, että teillä on siellä aika uskomaton syksy menossa :)Täällä on kanssa aivan uskomaton ruska ja joka päivä aurinko pilkahtaa jonkun pilven välistä. Tänään oli ensimmäinen kuura-aamu tosin, joten kyllä se talvi tekee tuloaan.