torstai 4. syyskuuta 2008

Nurinkurisia sateenvarjoja ja tuulipukukansaa

Uhmasin tänään paikallisten viisautta: Jos sataa vettä, et tarvitse sateenvarjoa. Uhmasin myös toista paikallisten viisautta: Ei ole olemassa huonoa keliä, on vain huonoja varusteita.

Tänään siis oli hieman toisenlainen päivä kuin toissapäivänä, jolloin aurinko paistoi ja ulkona oli 20 astetta lämmintä. Tänään satoi. Ja tuuli. Viimeistään tässä vaiheessa on aika lähteä hakemaan talvivarusteet, sillä lähes jäädyin, vaikka mielestäni minulla oli lämpimästi päällä (mm. kaulaliina ja tuulen- ja vedenpitävä takki) Sateenvarjon käyttöä kokeilin illalla mutta norjalaiset tuulet puhalsivat sen piloille. Olisihan se pitänyt tietää. En ajatellut ostaa uutta, koska sillä ei tee mitään. Lisäksi illalla uhmasin myös tuota hyvien varusteiden sääntöä ja otin päälleni tuultapitämättömän takin. Jäädyin.

Huomenna laitan villasukat jalkaan ja tumput käteen kun lähden kouluun. Ja takin alle kaksi pitkähihaista. Ja pitkikset. Ei pitäisi talven vaivata. Ja sitten pitää ostaa kunnollinen säänkestävä takki talveksi. Muuten olen jääpuikko joulukuussa.

Kävin tänään ystävän kanssa intialaisessa ravintolassa syömässä. Ihanaa ruokaa ja hyvää seuraa. It's all about moments, kuten Kathy sen sanoisi. Tämän jälkeen lähdin odottamaan bussia myrskyiseen kaupungin keskustaan ja vaikka keli kamalalta näyttikin, niin samalla se näytti jotenkin kiehtovalta. Ilma oli harmaa ja vettä oli jokapuolella. Puut taipui kovasti tuulessa. Ihmisiä oli liikkeellä paljon ja heitä ei näyttänyt haittaavan ulkona vallinnut epämiellyttävä sää. Heillä olikin säänmukainen varustus käytössä.

Bussissa matkalla kotiin törmäsin bussiystävääni. Tapasimme ensimmäisinä päivinäni Trondheimissa, kun odotin bussia Ikeaan. Hän istui samalla pysäkillä ja porisimme keskenämme pitkän tovin. Sitten hän hyppäsi Steinanin bussiin ja vinkkasi, että Ikean bussi lähtee toiselta pysäkiltä :D Ehdin bussiin hienosti. Tämän jälkeen olemmekin jutelleet viikottain bussissa, mutta vasta tänään tajusimme, että emme olleet esittäytyneet toisillemme lainkaan :) Kutsuin hänet teelle ja vietimme pitkän tovin keskustellen tanssista, kielistä, Norjasta ja opinnoista kämppikseni kanssa. Kävi ilmi, ettei minun kieliopinnoillani niin kiire ole, sillä nämä kaksi norjalaista sankariakaan eivät ymmärtäneet toisiaan :D

Huomenna (nythän on jo torstai ;) ) nappaan lentolaukun kainalooni klo 5:55 ja siirryn bussipysäkille ja suuntaan kulkuni kohti Værnesin lentokenttää, Osloa, Helsinkiä, Riihimäkeä ja Hauhoa. Home sweet home.

Ha det!

Annamaija

1 kommentti:

Katariina kirjoitti...

Moi! Löysin nyt vasta blogisi! Olen kääntänyt tut.fi-osoitteeni gmailiin, mutta jostain syystä sinun posti olikin jäänyt kääntymättä. Tai sitten kääntö on tapahtunut sen jälkeen tms. No kuitenkin, nyt oli asiaa pinelle ja nimesi pomppasi silmään poistaessani n. 1000 XXXspämmiä.:D (En kyllä tajua, miksi ne siellä ovat, koska heti kun tunnarini aktivoitiin kesän alussa uudelleen, laitoin käännön päälle.) Kiva lukea kuulumisiasi. Ehkä nähdään koululla, jos olet vielä täällä. Mä ite muutan vklna Kuopioon. Apua!

Terkkuja kuitenkin ja hyvää jatko Norskelandiaan!