lauantai 23. elokuuta 2008

Katuja ja auringonpaistetta

Kävelin tänään Trondheimin keskustassa ja olo oli kuin keskieurooppalaisen kaupungin kaduilla. Intiimiä, melko kapeat kadut, talot lähellä teitä ja lämmin tunnelma. Ainakaan Tampereella en ole koskaan kokenut sellaista elämystä. Siellä kadut on niin...erilaisia? Kävelykadulla koin saman uudestaan. Pieniä kauppoja ja ihanan tiivistä. Joka tapauksessa, tänään oli ensimmäinen kerta kun tunsin todella olevani aivan toisessa maassa. Norja ja Suomi muistuttavat niin paljon toisiaan, että välillä unohtaa olevansa poissa kotoa.

Tänään Norja näytti myös lisää hyviä puoliaan. Aurinko paistoi aamusta asti ja oli ihana keli. Ei liian kuuma eikä liian kylmä. Syksyinen lämmin keli. Nautin ystävien kanssa tapasta terassilla.

Tänään puhuin myös norjaa. Se sujui hyvin.

Ha det!

Annamaija

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, Trondheim on ihana kaupunki! Vieläkö siinä Studensamfundetin kulmalla on se hampurilaiskiska, jossa ainakin 15 vuotta sitten oli aivan taivaallisen hyvännäköiset pihvinpaistajat? Hyviä oli kyllä hampparitkin...

Annamaija kirjoitti...

Hei! Kyllä siinä vielä kököttää kioski, josta uhkaavat mainosten mukaan myydä herkullisia tuotteita. En ole käynyt katsastamassa tuotteita, enkä myyjiä :) Täytyykin käydä joku päivä, ainakin siis tarkistamassa ne myyjät.