lauantai 1. marraskuuta 2008

Talvi tuli kaupunkiin

Heipä hei!

Viime viikolla näimme ensimmäiset lumet Trondheimin lähivuorien päällä ja tällä viikolla tuli talvi. Keskiviikkona oli ensimmäinen "kunnon" pakkaspäivä, mutta lunta ei saatu. Uskalsin ajaa kaverin autolla vielä keskiviikkona, vaikka siinä oli kesägummit alla. Kaikki tiet olivat siis sulia ja aivan kuivia silloin. Torstaiaamuna vastassa oli sama maisema. Ei lunta. Mutta ulkona oli tarpeen pipo, kaulaliina ja hanskat. Pakkasta taisi olla joitakin asteita. Perjantaiaamuna heräsin ja avaisin verhot ja ajattelin ensin, että onpas paljon kuuraa maassa ja pihassa olevan pöytäryhmän päällä. Sitten tajusin, että taivaasta tippui jotain kamaa. Vihdoin lunta! :)

Lumipeite ei ollut mitenkään majesteetillinen. Sitä satoi juuri sen verran kuin yleensä ensilunta sataa. Vähän. Tosin kuulin juttuja, että Suomessa tämäkin on ollut toisin ja lunta on tullut Trondheimikin edestä :D Pakkanen on käytännössä jatkunut koko viikon. Sen verran on aurinko lämmittänyt päivisin, että lumi suli vesikerrokseksi, joka sitten jäätyi. Eli nyt kaikkialla on niin liukasta, että ystäväni, joita ei mikään haittaa pyöräillessä, ovat jättäneet pyörät kotiin ja käyneet ostamassa bussikortit...Kyllähän mä tän tiesin :) Tästä syystä en alunperinkään ostanut pyörää, kun tiesin, että sille ei näissä mäissä ole käyttöä kuin 1/2 täällä olo ajasta, jos niinkään kauaa...Meinaan kyllä lunastaa kaverin pyörän sitten kun hän lähtee takaisin kotiin.

Sitä olenkin tällä viikolla harmitellut jo etukäteen...Lukukauden päättymistä. Kaikki suuntaavat kohti omia kotejaan ja ystäväpiirini supistuu hurjasti. Parhaat Trondheim-ystäväni lähtevät kotiin joulukuussa. Tammikuussa täytyy siis olla yltiösosiaalinen, kun tarvitsee löytää uusia kavereita...Ei näin vanha enää jaksa :) Hassua sinänsä, että Dani sanoi hakeutuneensa minun seuraan siksi, että näytin siltä, että kaikki tuntee mut :D KoRKin väelle tiedoksi: Dani tulee tammikuun lopussa Suomeen ja lupasin, että te näytätte hänelle ja kaverilleen suomalaista opiskelijaelämää :D

Toistaiseksi täällä on kuitenkin vielä pitkä aika jäljellä näiden ihanien ystävien kanssa ja ensi viikolla suuntaammekin junalla kohti Lofootteja. Siellä vietämme muutaman päivän patikoiden, museoihin tutustuen ja nauttien norjalaisesta kulttuurimaisemasta. En malta odottaa sitä reissua. Trondheimissakin on vielä niin paljon nähtävää. Joulun alla päätimme mennä Nidarosdomen Guttekor:n (Katedraalin poikakuoro) konserttiin.

Nyt alkaa viimeinen rutistus koulun eteen. Jäljellä on 3 viikkoa lukukautta ja sen jälkeen alkaa tenttikausi. Tenttikaudesta tulikin mieleeni paikallisten opiskelijoiden suurin ongelma. Tätä siis oikein mainostettiin Studenttingetin äänestysmainoksessa: "Äänestä ja vaikuta tähänkin asiaan!" Ongelma on: Tänä syksynä tentit aiotaan pitää yliopiston auditorioissa. Vaihtareiden mielipide on asiaan ollut lähes poikkeuksetta: "Niin? Mitä sitten?" Asiaa selviteltyämme saimme selville, että aiemmin tentit on pidetty kaupungilta vuokratussa liikuntahallissa/-salissa. Jälleen herää kysymys: " Eikö teillä todella ole rahalle parempaa käyttöä?" Samoin tenttijärjestelijät valittelevat, että on vaikea löytää tilaa kaikille tenttijöille. Aha, ja silti yliopiston omat auditoriot seisoo tyhjänä juuri silloin kun niille ehkä olisi eniten käyttöä... Ei sillä, viimeisen viikon aikana olen törmännyt niin moneen yliopiston rahankäyttöä koskevaan älyttömyyteen, että ei voi kuin ihmetellä.

Täällä on kaikki kuitenkin aivan mahtavasti! Kaikkia ihania ihmisiä on kova ikävä, mutta pian olen taas Suomessa käymässä :) Sitä ennen täytyy kuitenkin nauttia vielä elämästä täällä.

Ha det bra!

Annamaija I - the Queen of Munkholmen ;)

P.S. Tänään oli taas ruisleipäyrityksen vuoro. Näytti hyvältä. Tosin kuvamateriaali jäi uupumaan tällä kertaa. Maistan aamulla leipää ja kerron kommentteihin tuomion.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Tuommoisissa halleissa pidettiin tentit usein myös Uppsalassa:) Yksi halli sijaitsi hornan kuusessa, teollisuusalueen kulmalla. Hyvin palkattuja tätejä oli valvomassa tenttejä. Älä kysy miksi. En ymmärrä. Oli myös teknat-tiedekunnan rakennusten keskellä yliopiston oma tenttisali, jota käytettiin ilmeisesti vain tenttien järjestämiseen. Kai niitä muuallakin oli, en tiedä. Sarjassamme mielenkiintoisia ratkaisuja.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin on Annamaija kadonnut, kun ei ole pitkään aikaan tullut tekstiä?

Eagerly waiting...

-M :)