torstai 5. maaliskuuta 2009

Uusi koti ja kevään merkit

Heissan

Viikonloppuna siirsin tavarani siis uuteen osoitteeseen. Tämä on huomattavasti paljon lähempänä kavereita, koulua ja kuntosalia. Kävelymatka salille lyheni 30 minuuttiin 45 minuutin sijasta ja lisäksi koko matka on alamäkeä :D Koululle on kävelymatkaa 20 minsaa suunnilleen ja bussilla sinne ei oikein kannata mennä. Uusi kämppä on ihan jees. Ei tosin laminaattia lattiassa :( Ei sillä, että se olisi edullisen opiskelijasumisen tärkein ominaisuus. Meitä asuu tässä neljä: kaksi tyttö ja kaksi poikaa. Jannut on Norjasta ja Bangladeshista, ja tuo toinen tyttö on saksalainen.

Muuten elämään ei kuulu mitään koulua ihmeellisempää. Tosin, ilmoittauduin suunnistuskurssille! Kurssi alkaa maaliskuun 18 päivä ja sitä kestää neljä viikkoa. Vikalle kurssikerralle en tosin pääse kun olen Unkarissa. Nyyh ;) Mä olen jo pitkään miettinyt, että suunnistus voisi olla hauskaa, mutta en oo saanut aikaiseksi. Nyt sitten näin ilmoituksen ja päätin, että sinne ->. Koulun puolesta olen tehnyt vähän karsimista. Enää ohjelmassa on norjan kurssi ja kolme muuta kurssia. Kaksi kurssia oli pakko jättää pois, muuten aika ei yksinkertaisesti olisi riittänyt mihinkään. Ja nyt sitä vapaa-aikaa tuntuu olevan vähän liiankin kanssa. No onpahan aikaa harrastaa liikuntaa :)

Viime viikonloppuna käytiin luistelemassa tekojääradalla. Sieltä saa vuorattua luistimet 50 NOK:n hintaan kahdeksi tunniksi ja yllätys oli suuri kun selvisi, että luistimet ei olekaan hokkarit (onneksi) tai kaunarit vaan matkaluistimet. Kesti hetken oppia miten niillä edetään, pysähdytään ja käännytään. Mutta onneksi matkassa oli aussi-poika, jolle piti opettaa lähes kaikki alusta asti :D Vaan mä kyllä ihastuin ihan täysin matkaluistimiin. Taidan ruveta harrastamaan sellaista enemmänkin. Voin sitten joskus (jos tää globaali ilmastonmuutos ei jatku kovin pahana) osallistua siihen hollantilaisten luisteloon.

Trondheimissa on kyllä vähän jo kevättä ilmassa. Arska paistaa täydeltä taivaalta ja räystäät tippuu. Jalkakäytävät on peilijäässä kun aurinko sulattaa pintaa, mutta pieni pakkanen pitää sen jäässä. Nice. Linnut lauleloo puissa ja se on ihan parasta. Ja en tiiä kuuluuko kauhea tuuli norjalaiseen kevääseen, mutta sitä on nyt tarjolla vähän joka suunnasta. Mutta sekin on ihan jees.

Kuukauden päästä on edessä reissu suomeen. Sen reissun aikana pitää palauttaa harkkatöitä ja tehdä yksi tentti ja pitää lomaa. Melkein ehdin mukaan Wapun aloitukseen, mutta pitää palata takaisin Norjaan samana päivänä, kun Wappu alkaa Tampereella. Vaan eipä se mitään. Ehdin vielä Wapun lopetukseen Suomeen. Vähän reissaan edestakaisin tässä. Ei mitään järkeä, mutta tarviiko kaikessa aina olla järkeä :D

Mutta nyt takaisin itse asiaan eli opiskeluun. Illalla on norjan kurssin harkat, jotka on viime aikoina olleet aika turhat kun paikalla on ollut kaksi ihmistä. Ja sitten myöhemmin on Cafe M, jossa saa pelata lautapelejä ja syödä vohveleita. NAM!

Ha det!

Annamaija

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mihis ne räystäät siellä oikeen tippuu? :0

"Heh". Mut hei kiva, et sinneki alkaa kevät koittaa! Tsembaloo opiskeluiden ja muunki kans! :)

Annamaija kirjoitti...

Näiden räystäät tippuu ylöspäin :P No eih vaiskaa :D