perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kuuden ketju

"Six degrees of Separation (also referred to as the "Human Web") refers to the idea that, if a person is one step away from each person they know and two steps away from each person who is known by one of the people they know, then everyone is on average six steps away from each person on Earth. It was popularised by a play written by John Guare." Lähde: Aina luotettava Wikipedia

Eli six degrees -ajatuksen mukaan minut, ja sinut, voidaan yhdistää kehen tahansa maailmassa viiden henkilön kautta. Ketjussa on siis itse asiassa 7 henkilöä: sinä, henkilö B ja ketjun 5 ihmistä. Tänään on tuntunut siltä, että tämä saattaa tosiaan ollakin totta! Ja jollei tämä ole totta niin maailma on muuten vain ihan järisyttävän pieni paikka :D Tai ainakin Trondheim.

Sain kaverilta kutsun täksi illaksi Steinaniin istumaan iltaa, syömään piirakkaa (ihanaa suklaapiirakkaa) ja tekemään kaikkea hyödytöntä. Olen tutustunut tähän kaveriini New Amigos -kielipeli-illoissa ja hän sanoi, että paikalle on tulossa myös toinen hänen kaverinsa. Siinä kun sitten oltiin aikamme juteltu niin selvisi, että tämä toinen henkilö asuu myös Moholtissa. Hän kysyi, että missä asun ja vastasin tavan mukaan: "HK 25". Sitten hän rupesi tiedustelemaan kerrosta ja vastasin, että toisessa kerroksessa. Tarkensin vielä: " HK 25-21" Vastaus tähän oli: "That's my old flat!" No NIINPÄ tietysti! Hän oli siis muuttanut asunnosta tammikuun lopussa, kun minä muutin sisään helmikuun lopussa. Siis mikä on todennäköisyys? Noh, laskemaan en ala, mutta for real!

Oli muuten ehkä hauskin ilta pitkään aikaan :D Ensinnäkin suklaapiirakka oli tosiaan ihan järisyttävän hyvää. Ja sokerista ja rasvaista. Syötiin sen kanssa jäätelöä ja mä olin jäätelöpallovastaava. Pojat halusi lisäpalloja ihan vain siksi, että tein niistä niin hienoja :D Olen siis hyvä edes jossain. Sitten menikin ilta ihan nörtteilyksi :D Istuttiin juttelemaan niitä näitä ja sitten Trygve halusi näyttää jotain kartalta ja kohta me jo seikkailtiin Google Earthin ihmeellisessä maailmassa lentosimulaattorin ja 3D-rakennusten avulla. For real! Se oli ihan mahtavaa! Mä käytin pojat Suomessa (tosin kuvat ei oo kauheen hyviä Helsingin ulkopuolella) ja David esitteli Itävallan Grazin ja vähän muitakin paikkoja ja Trygve esitteli jenkkilää. New York City oli aika huikean näköinen 3D-maailmassa!

Täällä on siis kaikki hyvin tavallista :) Huomenna menen Maisaa vahtimaan viikonlopuksi ja nappaan mukaani hirveän pinon kouluhommia. Luvassa siis ulkoilua ja raporttien kirjoittamista ja tentteihin valmistautumista.

Ha det og go' natt!

Annamaija

P.S. Sain tänään puhelun norjalaiselta lehtimyyjältä ja pystyin kieltäytymään lehtitarjouksesta norjaksi! Vetosin siihen, että olen vaihto-opiskelija, enkä tarvitse lehteä..Tämä alkaa siis vähitelleen iskemään sisään ns. luonnollisena kielenä. Enää en panikoidu kun joku alkaa puhua norjaksi. Ja proffienkin kanssa puhun automaattisesti norjaa. Vaikka en aina ihan kaikkia vastauksia ymmärräkään :D

Ei kommentteja: